Quotes

"De kwaliteit van het boek Tienkamp Totaal overtrof al mijn verwachtingen. Het moet in ieder geval al in zijn verschijning het mooiste boek zijn binnen het gebied van de meerkamp (en in ieder geval in Nederland binnen de complete atletiek!) De discipline die nodig was om dit prachtige boek te produceren kan alleen maar opgebracht zijn op basis van een grote liefde voor de atletiek." Charles van Commenée (Hoofdcoach van GB tijdens de OS van Londen)

"Mijn complimenten voor je boek! Het is heel informatief en geeft een goed zicht op de meerkamp. Ik hoop dat je boek het goed doet, dat verdient het." Jaap Noordenbos (Oud bondscoach tienkamp)

"Wat een schitterend boek. Lekker ruim opgemaakt, mooi papier, veel ruimte voor illustraties en fotografie. Dat maakt het echt prachtig! Heel goed ook de serie foto's die de auteur maakte in Götzis bij bijvoorbeeld verspringen, hoogspringen, kogel en speerwerpen. Dit maakt het allemaal mooi overzichtelijk." Kees Sluys (Auteur van Snel, hoog, ver. Geschiedenis van de tienkamp)

"Tienkamp Totaal is echt "smullen"voor de liefhebber van de meerkamp! De auteur verdient een heel groot compliment voor dit prachtige werk!" Dirk Jan Giskes, atleet

"Wat een mooi doel om de ambitieuze atleet iets mee te geven! Van harte gefeliciteerd met dit prachtige boekwerk en heel veel succes toegewenst! Groot compliment!" Erica Terpstra

"Wat een mooi boek zeg! Ik heb het met veel genoegen gelezen en wat voor mij echt een meerwaarde is, is dat het de auteur echt goed gelukt is om het in Jip- en Janneketaal te schrijven, zonder dat je daarbij enorme concessies doet aan de inhoud. Als atleet en vakidioot komen heel veel dingen natuurlijk bekend voor, maar het boeiende vond ik dat er ook dingen in staan waar ik echt iets van heb geleerd. Ik vond het vooral boeiend dat de auteur ontzettend veel kanten van het verhaal hebt belicht en dat hij ook de vertaalslag heeft weten te maken naar de niet-wereldtoppers. Dit is in mijn ogen echt heel goed. Heel vaak gaat het in atletiekboeken over de echte top en daarmee wordt de grote groep enthausiaste liefhebbers die ook willen presteren op hun eigen niveau wel eens tekort gedaan. De auteur heeft in mijn ogen deze groep vooral niet tekort gedaan. Daarnaast sluit het ook aan bij de absolute top. Super bedankt voor dit mooie boek!" Jonathan Huisman (Tienkamper en leraar lichamelijke opvoeding)

"Het is belangrijk om te kunnen genieten van de lange weg die bestaat uit de vele trainingen die nodig zijn om het tienkamp wedstrijdniveau te bereiken. De meerkampwedstrijd zelf is een bonus." Ronald Vetter (Bondscoach meerkamp)

"Mijn ervaring met meerkampers is dat de meesten intelligent zijn en precies weten waar ze mee bezig zijn." Jaap Noordenbos (Oud- Bondscoach meerkamp)

"Een meerkamper moet één coach hebben. Hij heeft het totaaloverzicht op het trainingsproces." Roman Sebrle (Wereld recordhouder)

"There are no shortcuts to success, you have to do all the hard training!" Daley Thompson (Tweevoudig Olympisch kampioen tienkamp)

“Durf af te wijken van de gebaande paden en zorg dat je doet wat je leuk vindt. Als je dingen met tegenzin doet, haal je nooit de top.” Chiel warners (Ex top tienkamper en levensgezel van ex top zevenkampster Karin Ruckstuhl)

"Leeftijd is geen barrière in de meerkamp, het is een beperking die tussen je oren zit en ik vertel graag jonge atleten: ”There are no Walls, only the ones we put up.” Jackie Joyner- Kersee (Wereld recordhoudster en olympisch kampioene op de zevenkamp)

“De Olympische Spelen van Londen in 2012 herinnerde mij eraan dat het al 24 jaar geleden was dat ik twee gouden medailles won op de Spelen en het wereldrecord vestigde opde zevenkamp ( 7191 punten) Iemand zal record willen verbreken en records zijn er om verbroken te worden, het is alleen een kwestie van tijd. Ik hoop alleen dat het record mij overleeft” Jackie Joyner- Kersee (Wereldrecordhoudster op de zevenkamp

Vier Nederlandse topmeerkampers: Pieter Braun, Anouk Vetter, Eelco Sintnicolaas en Nadine Visser

"Het is voor de meerkamper/ster belangrijk om in een groep te trainen, want elke atleet heeft op zijn tijd zijn dips en moeilijke momenten. De verbondenheid in de groep tilt je daar overheen en dat werkt motiverend." Ton Eijkenboom (top meerkampcoach)

Aankomend Belgisch zevenkamptalent, Noor Vidts, in gesprek met de coach. Je kan als atleet altijd bijleren.